A LIPA MEDICAL SPA WELLNESS AKCEPTÁLJA A SZEMÉLYES ADATOK VÉDELMÉT.
KEDVES LÁTOGATÓ! TÁJÉKOZTATJUK, HOGY A HONLAP FELHASZNÁLÓI ÉLMÉNY FOKOZÁSÁNAK ÉRDEKÉBEN SÜTIKET (COOKIES) ALKALMAZUNK. A HONLAPUNK HASZNÁLATÁVAL ÖN A TÁJÉKOZTATÁSUNKAT TUDOMÁSUL VESZI.

Wellness & szauna

Finn szauna
30 perc, ára 10 €
  • Bioszauna 60°C
  • Római szauna 70° C
  • Finn szauna 90° C

Ebben a szaunában kövek melegítése által, a levegőjét fűtik, a kövek locsolásával a páratartalmat állíthatjuk be. Testünk kívülről befelé folyamatosan melegszik fel, átforrósodik így mesterséges lázat keltve a teljes testfelületen.

Egyesíti a római hőlégfürdő és a török gőzfürdő elemeit. Meglehetősen meleg levegő hatására, 75-95 fok között elindítja a szervezet méregtelenítő mechanizmusát a verejtékezés által a bőr felületén keresztül. Lényegesen felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat és a salakanyag kiválasztást. Az, hogy számunkra frissítő vagy fárasztó a szaunázás az általában egyénfüggő, mindenkinek meg kell találnia a számára legkedvezőbb napszakot, hogy a hatást teste regenerálására fordíthassa, aki számára inkább fárasztó az próbálja meg a kora esti időszakokat, segíteni fogja őt az elalvásban. Akit meg frissít, kezdje a napot vele, jobban könnyebben és üdébben fog telni tőle az egész nap. Ez a szauna típus elég erősen megdolgoztatja a szervezetet, a szívet és a keringés rendszert. Ha nem vagyunk teljesen egészségesek, akkor mindenképpen konzultáljunk kezelő orvosunkkal.

Gőzszauna
30 perc, ára 10 €
  • Tepidárium 40°C
  • Török fürdő 45°C
  • Calidarium 48°C

A magas páratartalomnak és hőmérsékletnek köszönhetően a gőzfürdő az alábbi betegségek enyhítésében is hatásos: tüdőasztma, hörghurut, felső légúti hurut, köhögés, rekedtség, torokfájás, idült (régóta tartó) reumatikus panaszok és ízületi fájdalmak, ízületi merevség. Emellett az alvászavarokkal küszködők számára is ajánlott, csökkenti az izomfeszültséget és természtesen a hirtelen hőmérséklet-változásokkal szembeni érzékenységet, vagyis megelőzhetjük vele a tavaszi, őszi megfázást is.

A gőzfürdő egyik legnagyobb előnye a bőrre gyakorolt pozitív hatása. Javítja a bőr vérellátását, kiváló a száraz, repedezett bőrre! Ha a testápolók nem tudják helyrehozni bőrünket, próbáljuk ki a gőzt! A nedves, meleg levegő ugyanis serkenti a vékeringést a bőr alatti erekben, hatékonyan tisztítja a bőrt és kitágítja a pórusokat. Az elhalt hámréteg és a szennyeződések aztán könnyedén eltávoznak egy kis dörzsöléssel.

Infraszauna
30 perc, ára 10 €

Az infrakabinokban úgynevezett infrasugárzó működésével emelkedik a hőmérséklet 45-65 fokra. Ebből következik, hogy az infrakabinban a levegő csak kisebb mértékben melegszik fel, viszont a test annál inkább – kicsit úgy, mint a mikrohullámú sütőben az étel. Ez pedig az infravörös sugárzásnak köszönhető, amely a bőr alsó rétegeibe is eljut, ezzel pedig jelentősen hozzájárul a méregtelenítéshez, a gyógyuláshoz. Hatásával a sportsérülések, húzódások, rándulások gyógyulási idejét is lerövidítheti.

SM-rendszer rehabilitációs hátgerinc torna
1 óra, ára 10 € - rugalmas kötél vásárlási lehetőség

Az SM - rendszer egy 14 alaplépésből álló gyógytorna, egyszerű és hatékony gyakorlatok együttese, amely az izomspirlálok aktiválásán alapul. Az SM-rendszer a hátgerinc stabilizálását és mobilizálását elősegítő gyakorlatok együttese. Mudr. Richard Smíšek neurológus által kifejlesztett rendszer, amely mintegy 30 éve jelent meg. Már 25 éve használják klinikai gyakorlatban, hátgerinc fájdalmak, akut gerincfájdalmak, gerincsérv, porckorongsérv eseteiben. Ezt a fajta tornát a magasan kiemelkedő sportolók is alkalmazzák teljesítményük feljesztése, fokozása érdekében, emellett a megterhelés megelőzése, a hátgerinc degenerációja és az ízületek sérülése, kopása érdekében.

Az SM–rendszer egyedülálló módszer, amelynek legfőbb előnye, hogy lehetővé teszi a rehabilitációt az akut szakaszban is, és rendszeres gyakorlása során képes megszüntetni a porckorongsérv okozta fájdalmat.

Foglalás

A megrendelés dátuma hozzávetőleges - telefonon megerősítjük.

* - kötelező